Colles d'adults - Gegants i grallers

A Premià de Mar hi ha 5 gegants que són propietat de l'Ajuntament de Premià de Mar i estan cedits a De Bòlit! Els dos gegants vells, en Tòfol i la Ciseta, segueixen l’estètica de dos reis (com a molts altres pobles). Tenen un ball solemne que es balla després de l’ofici de Sant Cristòfol, el 10 de juliol, a la Plaça de l'Ajuntament.

Els tres gegants nous estan lligats a la Festa dels Pirates i Premianencs, l’Omar, l’Ester i en Martí (un pirata i dos premianencs).

En Martí és un gegant adaptat. Està equipat amb uns ancoratges i una plataforma amb rodes perquè els puguin portar persones amb cadira de rodes i també compta en el seu interior amb uns pilots auditius i lluminosos per a persones cegues i sordes. El gegant, a més, pesa uns 20 quilos, més de la meitat del pes habitual d'una figura d'aquestes característiques. El projecte neix de la pròpia colla de geganters i ha comptat amb la participació de Debòlit! -coordinadora de colles de cultura popular i tradicional-, l'entitat de suport a discapacitats Segle XXI i l'Ajuntament.

A part, hi ha dos gegantons, l’Omarin i la Martineta, portats per nens/es, que surten a ballar al Rebombori infantil i en alguna trobada.

La colla de grallers que els acompanya també busca gent que s’hi afegeixi i vugui aprendre a tocar la gralla amb ells.